Iako na prvu podsećaju na picu, ove pitice se prave mnogo jednostavnije
Foto: Irina Kryvasheina / Alamy / ProfimediaUmesto da razvlačite testo, dovoljno je da iskoristite kupovno zamrznuto lisnato testo i samo ga razvučete.
Dobićete ukusne pitice, koje se mogu jesti i za doručak, večeru, za proslave ili kao užina.
Svaki list lisnatog testa i razvucite u različitim pravcima. Testo isecite na kvadrate veličine oko osam centimetara. Razvaljajte i isecite na ovaj način sve testo.
Kako biste napravili ove pite, pripremljene kvadrate testa stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
U činiji razbijte jedno jaje i umutite ga viljuškom. Svaki komad testa premažite umućenim jajetom. Na svaki komad testa stavite malo paradajz sosa ili kečapa. Rasporedite po celoj površini. Kiseli krastavac, paradajz i šunku isecite na kockice.
Sir narendajte na krupno rende. Na pripremljeno testo stavite iseckane krastavce. Zatim položite šunku. Preko nje stavite komade paradajza. Odozgo premažite sa malo majoneza.
Sve pospite rendanim kačkavaljem. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 20-30 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







