Priprema ove carske pite je brza i jednostavna
Foto: PixabayCarska pita sa jogurtom i kačkavaljem je savršen spoj jednostavnog i raskošnog. Nije vam potrebno mnogo vremena ni kulinarskog umeća, a rezultat je zlatno-pečena pita, hrskava spolja, mekana i sočna unutra.
Možete je poslužiti za doručak, večeru, kao glavno jelo uz salatu ili kao deo predjela na slavama i okupljanjima. Ono što ovu pitu čini posebno omiljenom jeste to što je recept jednostavan, pita se pravi brzo, a ukus je uvek za aplauz.
Probajte je jednom i postaće stalni gost u vašem domu.

U činiji razbijte jaja, dodajte jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i malo soli, pa sve dobro izmutite varjačom. Kačkavalj narendaje malo krupnije.
U silikonski kalup za mafine sipajte pripremljenu smesu, pa odozgo pospite malo kačkavalja i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ovako spremljena carska pita je najlepša kad je vruća, ali je ukusna i kad se ohladi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







