Čuspajz od tikvica: Kuvano jelo koje će obožavati svi koji poste

Idealno za sve prilike

24.09.2025. 14:00
  • Podeli:
bakina kuhinja, gastro, čuspajz-68d3cf564431d.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovo kuvano jelo je pravo blago, a posebno će ga obožavati svi koji poste u toku nedelje, ističe baka Jela.

Čuspajz od tikvica je izuzetno ukusan, lagan i zdrav obrok pun svežeg povrća, savršen za ručak ili večeru. Pred vama je jednostavan recept za jelo čiji će vas ukus sigurno oduševiti. 

Potrebno je:

  • 1 srednja tikvica ili 2 manje
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • suvi začin
  • 1 kašičica griza
  • slatka papika
  • 50 ml kuvanog paradajza
  • suvi začin
  • biber po želji
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti seckani luk i šargarepu. Kad omekne dodati tikvice na kockice, krompir i naliti da ogrezne vode. Kad omekne dodati vode još malo pa kad provri ubaciti paradajz i razmućenu kašičicu griza i slatke paprike.

Pred kraj dodati tri čena sitno seckanog belog luka, suvi začin i biber i na kraju seckani peršun. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()