Prste da poližeš
Foto: Bakina kuhinjaAko vam se jede nešto lagano, a hranljivo, ova dinstana boranija je pravi izbor. Reč je o posnom ručku koji je toliko bogatog ukusa da ćete zaboraviti da nema mes. Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu, a sve se završava vodeno-začinskom zaprškom koja garantuje kremastu teksturu.
Baka Jela garantuje da je ovo idealan obrok za dane posta ili lagan ručak.

Jednu veću glavicu crnoga luka, jednu svežu papriku i jednu do dve šargarepe iseckati i pržiti na ulju da se fino izdinsta i omekne. dodati 500 g smrznute boranije, zatim veći krompir nasečen na sitne kockice.
Preliti vodom da ogrezne i pustiti da vri. Kada boranija potpuno uvri, staviti vodenu zapršku.
U činiju staviti jednu do dve kašičice suvoga začina, jednu kašičicu slatke paprike i pola kašičice brašna.
Sve to izmešati sa vodom i sipati u boraniju, dobro izmešati i pustiti da još pet minuta prokrčka.
Probati i ako treba, dodati još soli.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







