Tope se u ustima
Foto: Bakina kuhinjaKada osetite miris sveže pečenih, domaćih rolnica sa mesom, znate da je to pravi ukus detinjstva. Napravite ove neodoljive hrskave rolnice po bakinom starom receptu. Testo je posebno, topi se u ustima, a sočan domaći nadev od mesa, luka i krompira čini ih savršenim zalogajem. Ovaj recept dokazuje da je domaće uvek najbolje. Oduševite celu porodicu ovom pufnastom i hrskavom poslasticom.
Za nadev:

Sipati vruću vodu u činiju, dodati so, brašno i zamesiti testo. Ostaviti pokriveno 5-6 minuta. Iseći ga na tri dela, napraviti loptice pa ih razviti u veće tanjire i ređati jednu na drugu, dobro premazane uljem. Ostaviti da odstoje najmanje 30 minuta, može i duže.
Sto premazati malo uljem, pa izvaditi prvi razvijen tanjirić od testa, staviti na sredinu i razvlačiti od sredine ka krajevima. Kad se tanko razvuku, iseći razvučeno testo na četiri dela. Na sredinu svake četvrtine staviti kašiku nadeva od mesa, preklopiti stranice, pa uviti u rolnice.
Ređati u pleh podmazan i peći na 200 stepeno C, 30 minuta da lepo zarumene. Pokriti krpom, seći i uživati u svakom zalogaju.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







