Miris zove u ovom sladoledu pretvara svaki zalogaj u letnje osveženje iz bakine bašte
Foto: ShutterstockLetnji dani postaju nezamislivi bez mirisa zove koji se širi iz bašta i sokaka. Ako ste i vi sačuvali bočicu domaćeg sirupa od zove, sada je pravi trenutak da ga iskoristite na jedan neobičan i ukusan način. Umesto u čašu, napravite sladoled ne treba vam ni posebna oprema, samo malo strpljenja i želja da leto osetite u svakom zalogaju.
Umutite žumanca sa šećerom dok smesa ne postane svetložuta i penasta. U manjoj šerpi zagrejte mleko do vrenja, pa ga polako ulivajte u smesu sa žumancima uz stalno mešanje. Vratite sve na laganu vatru i kuvajte oko 10 minuta dok se ne zgusne u krem. Gotovu kremu sipajte u čistu posudu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku u čvrst šlag, pa u njega lagano umešajte sirup od zove i limunov sok. Spojite ohlađenu kremu sa šlagom i pažljivo sjedinite da dobijete glatku smesu. Stavite smesu u zamrzivač na 2 sata. Zatim izvadite i umutite mikserom. Ponovite postupak još 2-3 puta na svakih 2 sata, pa ostavite u zamrzivaču preko noći.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







