Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno – ovo je jelo koje će sigurno postati zvezda vaše trpeze
Foto: Bakina kuhinjaPripremite se za kulinarsko putovanje koje će probuditi sva vaša čula! Predstavljamo vam recept za punjene paprike sa suvom slaninom, jelo koje spaja tradicionalnu kuhinju sa prefinjenim, bogatim ukusom.
Dodatak hrskave slanine nadevu od mlevenog mesa i pirinča podiže ovo klasično jelo na potpuno novi nivo, čineći ga nezaboravnim delikatesom.
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno – ovo je jelo koje će sigurno postati zvezda vaše trpeze i oduševiti svakog ko ga proba.
Ispržiti suvu slaninu. Dodati seckan luk i rendanu šargarepu, pa poklopiti da se izdinsta. Kad je prženo, dodati sve iz tiganja u mleveno meso koje se ne prži.
Dodati opran pirinač, mlevenu papriku, mleveni biber. Ubaciti suvi začin i jaja. Sve dobro izjednačiti.
Puniti oprane paprike kojima ste izvadili seme. Zatvarati kriškama paradajza.
Ređati u šerpu i naliti vodom da ogrezne. Kuvati paprike oko 50 minuta.
U manju činiju sipati kuvani paradajz, pa dodati gustin i razmutiti. Uliti u papriku.
Dodati malo suvog začina i kašičicu ravnu šećera. Ostaviti da vri na tihoj vatri 5 minuta.
Naše paprike su gotove. Isprobajte ovaj prefinjen ukus, sastav je predobar. Prijatno!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







