Grčke lepinje spremne za 15 minuta: Imaju savršen ukus i teksturu

Niko im neće odloleti

13.09.2025. 11:36
  • Podeli:
grčke lepinje pixabay-67b847eb5ed6f.webp Foto: Pixabay

Uz samo nekoliko sastojaka, možete pripremiti izvanredan obrok. Ovaj način pripreme osigurava da testo ostane tanko i hrskavo.

Sastojci:

  • 350 ml grčkog jogurta
  • 300 g brašna
  • 20 g putera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • mala ravna kašika soli
  • 1 prašak za pecivo
  • nekoliko listova sira
  • nekoliko listova šunke

 

Priprema:

  • U činiji pomešajte grčki jogurt, so, prašak za pecivo i maslinovo ulje, pa dobro sjedinite sastojke. Dodajte brašno i umesite testo.
  • Testo rastanjite na debljinu od oko pola cm, pa ga presecite na dva dela. Na jedan deo rasporedite sir i šunku.
  • Pokrijte sa drugim delom testa i iseckajte na kvadrate.
  • Pržite u tiganju na srednjoj temperaturi, po 4 minuta sa svake strane, dok ne postane zlatno i hrskavo.

 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()