Po bakinom receptu je bez belog brašna
Foto: Bakina kuhinjaPitate se kako da napravite hleb koji je hrskav, rastresit i izuzetno zdrav, a da u njega ne ide ni gram belog brašna, ni kvasac i bez ijedne sekunde mešenja? Baka Jela vam donosi rešenje. U vanglicu sipate tri vrste integralnog brašna, dodate kiselu vodu, malo ulja i prašak za pecivo – izmešate i pečete. Ukus je fantastičan, idealan za sve one koji izbegavaju kvasac i beli hleb, ili se hrane po strogim režimima. Ne propustite postupak pripreme u videu na kraju teksta.

Sve tri vrste brašna sipati u vanglicu, dodati so, prašak za pecivo, maslinovo ulje i kiselu vodu, pa sve dobro izmešati da se sastojci povežu.
Ne treba mesiti već samo sjediniti kašikom. Sipati smesu u pleh koji je obložen pek papirom.
Od gore posuti semenkama po izboru. Peći u zagrejanoj rerni na 210 stepeni C, jedan sat.
Pred kraj pečenja možete ga malo poprskati vodom da ostane hrskav. Hleb je izuzetno rastresit i zdrav, idealan za sve koji ne smeju beli hleb i kvasac.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







