Ova brza, laka i izuzetno ukusna pita idealna je za doručak, večeru, iznenadne goste ili kao savršen dodatak svakoj trpezi
Foto: Bakina kuhinjaPredstavljamo vam genijalan recept za pitu od ostatka starog hleba – jelo koje dokazuje da se od jednostavnih sastojaka može stvoriti pravo kulinarsko čudo.
Zaboravite na bacanje starog hleba, jer će on u ovoj piti dobiti potpuno novi, neodoljiv život. Sočne kockice hleba upijaju bogati preliv od jaja, jogurta i kajmaka, dok se sir i šunka savršeno stapaju u svakom zalogaju.
Ova brza, laka i izuzetno ukusna pita idealna je za doručak, večeru, iznenadne goste ili kao savršen dodatak svakoj trpezi. Pripremite se da vas oduševi njena mekoća, sočnost i predivan ukus!
Tepsiju obložiti pek papirom, pa poređati kockice šunke, a preko staviti pola količine kockica hleba. Ubaciti sir isečen na kockice i kockice šunke.
Umutiti jaja, kajmak i jogurt, pa polovinom smese preliti pitu. Zatim dodati drugi deo hleba, pa staviti šunku, sir i zalijte preostalom smesom od jaja.
Sve to peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta.
Seći kada se prohladi, servirati uz jogurt ili kiselo mleko, za bolji ugođaj.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







