Jelo na koje smo i zaboravili: Donosimo recept za ćušpajz sa knedlama

Naše bake su ovo često pravile za porodični ručak

Autor: Web UNA TV
30.06.2025. 07:45
  • Podeli:
cuspajz bakina kuhinja-6861383cde808.webp Foto: Bakina kuhinja

Donosimo vam bakin recept za ćušpajz sa knedlama. Starinsko jelo koje će vas okrepiti. Priprema se brzo i lako, a i veoma je jeftino.

Pravi se isključivo od povrća i starinski je način borbe za „zdrav način života“.

Potrebno je:

  • 1 praziluk
  • 2 šargarepe
  • 1 tikvica
  • 1/2 celera
  • 2 veća krompira
  • 1/2 korena celera
  • 1 paradajz ili 100 ml kuvanog
  • 1 kašičica griza
  • 1 kašičica brašna
  • malo praška za peciva
  • suvi začin
  • mlevena paprika
  • mleveni biber
  • peršunov list
  • ulje

 

Priprema

Izdinstati praziluk, šargarepu, celer i tikvicu isečene na kockice. Kad omekane ubaciti mlevenu papriku i krompir. 

Naliti vodom i dodati paradajz. Kuvati oko 30 minuta.

U činijicu staviti brašno, griz, malo ulja i prašak za pecivo. Sipati malo vode da bude gusto i kašičicom vaditi knedlice i lagano spuštati u čušpajz. 

Dodati suvi začin i kuvati na tihoj vatri minut dva, posuti seckanim peršunom i poklopiti. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()