Naše bake su ovo često pravile za porodični ručak
Foto: Bakina kuhinjaDonosimo vam bakin recept za ćušpajz sa knedlama. Starinsko jelo koje će vas okrepiti. Priprema se brzo i lako, a i veoma je jeftino.
Pravi se isključivo od povrća i starinski je način borbe za „zdrav način života“.
Izdinstati praziluk, šargarepu, celer i tikvicu isečene na kockice. Kad omekane ubaciti mlevenu papriku i krompir.
Naliti vodom i dodati paradajz. Kuvati oko 30 minuta.
U činijicu staviti brašno, griz, malo ulja i prašak za pecivo. Sipati malo vode da bude gusto i kašičicom vaditi knedlice i lagano spuštati u čušpajz.
Dodati suvi začin i kuvati na tihoj vatri minut dva, posuti seckanim peršunom i poklopiti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







