Kačamak na drugačiji način: Ovako ga sprema baka Jela - posna varijanta koja će vas oduševiti

Donosimo vam recept za posni kačamak sa povrćem

Autor: Web UNA TV
20.03.2025. 09:32
  • Podeli:
kacamak bakina kuhinja-67dbdf8d06b2b.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovo jelo iz bakine rerne je toliko ukusno da ćete se pitati šta ga čini tako posebnim. Priprema je jednostavna, a rezultat je obrok koji će vas oduševiti. 

Uživajte u svakom zalogaju i kombinaciji povrća sa kačamakom. 

Potrebno je:

  • kukuruzno belo brašno
  • suvi začin
  • 1 manji praziluk
  • 4 šampinjona
  • 1 paradajz ili 100 ml iz flaše
  • malo ajvara
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti praziluk isečen na kolutove zajedno sa šampinjonima koje ste isekli na listiće. Kad se oni uprže i ispari tečnost, dodati paradajz na kolutove i dinstati dok ne omekša i ne pusti sok. Dodati suvi začin i sve izjednačiti. 

Za to vreme, skuvati kačamak sa vodom, pa kad bude gotov preko njega staviti isprženo povrće preko. Odozgo staviti na par mesta po kašičicu ajvara. 

Služiti toplo i uživati u ukusnom doručku ili večeri.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()