Kako da napravite domaći kečap sa lukom i to bez aditiva

Ovakav kečap još niste probali.

06.11.2023. 20:58
  • Podeli:
Kečap (3)-6424462e06171.webp Foto: Pixabay

Iako su domaćice već uveliko pripremile zimnicu, postoji uvek neki zanimljiv recept koji vredi da se nađe na vašem stolu predstojeće zime.

Naime, danas vam donosimo recept za starinski kečap bez ijednog aditiva. Ovakav kečap još niste probali.

Sastojci

 

  • 2 kg paradajza
  • 200 g crnog luka
  • 2 mesnate crvene paprika
  • 50 ml ulja
  • 50 g šećera
  • 75 ml jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičisa bosiljka
  • biber
  • malo cimeta
  • par zrna karanfilića
  • 1 kašičica senfa

 

Priprema

 

Crni luk zajedno sa belim sitno iseckajte i dinstajte na ulju nekih 20-ak minuta, uz dolivanje vode po potrebi. Za to vreme oljuštite paradajz i isecite sitnije kocke, pa dodajte u luk.

Papriku ispecite u rerni, oljuštite, očistite od semenki i usitnite, pa sipajte u šerpu. Dodajte so, šećer, biber, cimet i karanfilić. Kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena uz povremeno mešanje, prenosi Krstarica.

Pred kraj dodajte jabukovo sirće, mleveni origano i bosiljak, kao kašičicu senfa. Sve umutite stapnim mikesrom da se dobro ispasira. Kuvajte još pola sata, a ukoliko želite da bude gušću kuvajte ceo sat.

Kada se prohladi prelijte u tegle ili flašice i zatvorite. Čuvajte u frižideru.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()