Ukrasiće svaku svečanu trpezu
Foto: ShutterstockZa sve ljubitelje slatkiša sa kokosom, donosimo vam recept za kokos tortu - poslasticu koja osvaja na prvi zalogaj.
Za fil:
Dodatno:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudii umutite 5 belanaca sa šećerom u čvrst sneg. Umešajte kašiku brašna i 100 g kokosovog brašna. Varjačom polako izmešajte pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za drugu koru. Zasebno umutite žumanca sa šećerima, pa sipajte u šerpu i zakuvajte oko 20 minuta, uz neprestano mešanje. Kad se zgusne ostavite da se dobro prohladi. Umutite margarin pa sjedinite obe smese. Slažite tortu redosledom kora-pola fila-kora-pola fila. Umućenim šlagom dekorišite tortu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







