Kolač sa jabukama iz bakine kuhinje: Kremasta rapsodija ukusa

Jeftin, a savršen za sve vrste svečanosti

03.02.2025. 14:00
  • Podeli:
bakina kuhinja kolač sa jabukama-67a0b5e39e25c.webp Foto: Bakina kuhinja

Pusti se u čarobni svet ukusa s ovim kolačem od jabuka u ustima. Dodatak suvog grožđa daje mu posebnu notu i čini ga još bogatijim. Umesto jabuka, možeš koristiti kruške, šljive ili drugo voće. Možeš dodati i orašaste plodove ili čokoladu za još bogatiji ukus. Ograničenje je samo tvoja mašta.

Porebno je:

Za biskvit:

  • 2 jaja
  • 100 gr šećera
  • 30 ml ulja
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 100 gr brašna
  • 1 prašak za peciv

Još treba:

  • 2 pudinga od vanile ili slatke pavlake
  • 600 ml mleka + za puding malo
  • 1 vanilin šećer
  • 100 gr suvog grožđa

Još treba:

  • 3 manje jabuke na kockice
  • malo cimeta

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, pavlakom i uljem. Dodati brašno sa praškom za pecivo. Skuvati puding u mleku pa ga malo prohladiti.

Jabuke iseckati na kockice i posuti cimet.

Obložiti manji pleh pek papirom pa sipati testo 2/3, a ostalo ostaviti.

Preko testa pobacati jabuke seckane pa puding rasporediti, a odozgo suvo grožđe. Završiti sa ostatkom testa.

Peći na 180 stepeni C oko 50 minuta. Prohladiti, posuti prah šećerom i služiti.


 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()