Bićete oduševljeni
Foto: Bakina kuhinjaOvaj recept za posnu projicu je savršeno rešenje kada želite brz, zasitan, a istovremeno izuzetno ukusan zalogaj. Sa idealnim odnosom kukuruznog i hlebnog brašna (3:1), ova projica ostaje mekana iznutra i blago hrskava spolja, a priprema je tako jednostavna da je gotova za tili čas.
Odlična je uz turšiju, kiselo mleko, ili kao zamena za hleb.

Pomešati sve suve sastojke: kukuruzno brašno, hlebno brašno, prašak za pecivo i so.
Zatim postepeno dodavati ulje i kiselu vodu, mešajući sve dok se ne dobije homogena smesa.

Paziti da smesa ne bude previše retka. Po želji, možete dodati i semenke u smesu ili ih posuti odozgo.
Smesu sipati u podmazan pleh ili u kalupe za mafine.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni C oko 45 minuta, ili dok projica ne dobije lepu zlatno-žutu boju.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







