Po bakinom receptu ćete ih obožavati
Foto: Bakina kuhinjaSpremni ste za kolačić koji je apsolutno neodoljiv? Ove posne kocke se ne peku, priprema je neverovatno brza, a ukus je bogat i intenzivan. Kombinacija blago prepečenog susama, najfinije čokolade i aromatičnog cimeta daje im notu kojoj niko ne može da odoli. Izgleda suvo, ali je savršeno, samo ga treba dobro izjednačiti i ohladiti. Ovo su kocke koje će vam prve nestati sa slavskog tanjira.

Susam prepečemo na suvom tiganju oko pet minuta, samo dok ne dobije krem boju. Orahe iseckamo, a možete i njih malo prepeći po želji.
Posebno otopiti margarin i čokoladu na pari ili na vrlo laganoj vatri. U činiju sipati mleveni posni keks, prepečeni susam, seckane orahe. Dodati otopljenu čokoladu i margarin, med, rum ili vanilu i cimet. Sve dobro izjednačiti i izgnječiti. Smesa će izgledati suvo, ali je tako ispravno, samo dobro sve izjednačite. Po želji dodajte kašiku soka od limuna.
Pleh obložite pek papirom, sipajte smesu i lepo je izjednačite kašikom, pritiskajući je. Odozgo je pritisnite manjim valjkom ako imate. Ostavite kocke u frižideru minimum dva sata, a najbolje preko noći. Seći na kockice pre služenja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







