Prste da poližeš
Foto: ShutterstockKremasta salata od patlidžana je pravo osveženje i idealna je kao namaz ili prilog uz roštilj. Probajte je jednom i postaće redovni gost na vašoj trpezi.
Patlidžan uvek daje poseban šmek jelima, a u ovoj salati postaje prava kremasta poslastica. Jednostavna je za pripremu i traži malo sastojaka koje svi imamo pri ruci. Najbolja je kao lagani prilog ili kao namaz na hlebu.

Priprema:
Operite patlidžane, izbockajte ih viljuškom i stavite u rernu da se peku oko 30 minuta na 200°C, dok potpuno ne omekšaju.
Kada su pečeni, oljuštite ih i sitno naseckajte ili izgnječite viljuškom dok ne dobijete kremastu masu.
Naseckajte crveni i mladi luk na sitno. Sitno iseckajte peršun ili korijander. Usitnite beli luk.
U posudi pomešajte pečeni patlidžan sa lukom, belim lukom, seckanim zelenim i kašikom majoneza. Dodajte so, biber i malo maslinovog ulja pa dobro promešajte.
Ostavite u frižideru bar pola sata da se ukusi prožmu, pa poslužite uz hleb ili meso.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







