Kako bi bila zasitnija, u Italiji se obično služi uz krišku hleba, koji se pravi od kiselog testa
Foto: ShutterstockMinestrone je supa koja se pravi od različitih vrsta povrća i time osigurava unos mnogih hranjivih sastojaka poput vitamina, minerala i vlakana.
Ovo je jelo čiji se sastojci prilagođavaju sezoni, ali neki od osnovnih sastojaka ove supe su svakako sitna testenina, koja se obično pravi od posebne vrste brašna semolina, te barem jedne vrste mahunarke.
Kako bi bila zasitnija, u Italiji se obično služi uz krišku hleba, koji se pravi od kiselog testa.
Sastojci:
Važno je naglasiti da možete dodati i druge vrste mahunarki, samo je važno da budu nakvašene u vodi. Takođe, često se na kraju dodaje i narendani ovčiji sir pecorino.
Priprema:
Potopite pasulj u vodi najmanje osam sati. Nakon toga i ocedite i krenite s pripremom jela. U većoj šerpi sipajte malo ulja i stavite na srednje jaku vatru da se zagreje. Potom dodajte luk, usitnjenu šargarepu i celer pa dinstajte dok ne omekšaju svi sastojci.
Nakon toga, dodajte usitnjeni beli luk, krompir, peršun, bosiljak te potopljeni pasulj i druge mahunarke. Promešajte pa prelijte sa 1,5 do 2 litra vode.
Kada supa provri, smanjite temperaturi i kuvajte nekih sat vremena do 90 minuta. Potrebno je da se mahunarke skuvaju do kraja. Nekih desetak minuta pre nego što se jelo skuva, dodajte testeninu. Na kraju začinite po želji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







