Ova večera je jednostavna i puna ukusa, bez teških sastojaka, a opet zasitna
Foto: ShutterstockVečera je često nepravedno zapostavljen obrok - ili se preskače, ili se pretvara u kasni praznik za stomak. A zapravo, dobro izbalansirana večera pomaže telu da se smiri, da ne idete u krevet gladni, a da se potom probudite bez osećaja težine.
Lagani obrok sa lokalnim, sezonskim sastojcima može biti savršen završetak dana - hranljiv, ali ne naporan za varenje.
Operite spanać i mladi luk, pa ih sitno naseckajte.
U većoj posudi pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte kiselu vodu i ulje, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Umešajte naseckani spanać i luk.
Sipajte smesu u kalupe za mafine ili u manji pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne porumene.
Dok se projice peku, pripremite salatu: paradajz isecite na kolutove, dodajte bosiljak, posolite, prelijte uljem i sirćetom.
Ova večera je jednostavna, domaća i puna ukusa - bez teških sastojaka, a opet zasitna. Projice možete jesti tople ili hladne, a salata osvežava i podseća na leto. Idealno za kraj dana uz tišinu, knjigu, ili dobru priču.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







