Magični spoj razgaliće sva vaša čula
Foto: PixabayCimet rolnice su praznična poslastica koja za tren ispuni dom mirisima zime i topline, a pritom se jednostavno priprema i oduševljava ukusom.
Za testo:
Za punjenje:

Za preliv:
U mlako mleko umešajte šećer i kvasac i ostavite kratko da se aktivira. Zatim dodajte otopljeni maslac, jaje, so, vanilin šećer i postepeno brašno. Zamesite mekano testo i ostavite ga da kratko odstoji.
U međuvremenu sjedinite rastopljeni maslac, šećer i cimet za punjenje. Kada se smesa malo ohladi i zgusne, premažite razvučeno testo. Urolajte ga u rolat i pomoću konca ili oštrog noža isecite na jednake komade.
Poređajte ih u pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta, dok lepo ne porumene. Još dok su topli, premažite ih glazurom od umućenog krem sira, maslaca, šećera u prahu i vanilin šećera.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







