Starinsko jelo koje je idealno za vikend ručak
Foto: Bakina kuhinjaDanas vam iz kuvara baka Jelene Petrović donosimo recept za sladak kupus.
Slatki kupus je jelo od svežeg kupusa, obično pripremljeno sa mesom i povrćem, a zatim dinstano ili kuvano dok kupus ne omekša i dobije prepoznatljiv ukus. Obično se služi kao samostalno jelo ili kao prilog uz meso.
Kupus iseći na pola, izvaditi koren i odstraniti spoljne listove. Iseći na krupne kocke, pa pola poređati u dublju i veću šerpu zajedno sa krmenadlama.
Iseći povrće na srednje kocke, pa pola dodati na kupus. Odozgo dodati drugu polovinu sečenog kupusa i na kraju drugu polovinu seckanog povrća.
Ubaciti i malo lišća celera ili stabljike, papriku i sipati vodu tako da bude pola šerpe puno.
Kuvati oko 50 minuta. Dodati oguljen paradajz, seckan beli luk i začin. Kuvati još 5-6 minuta.
U tiganj staviti ulje i brašno, propržiti da porumeni, pa dodati mlevenu papriku i odmah ubaciti u kupus. Lagano promešati.
Ostaviti minut-dva da se kuva, pa na kraju ubaciti seckan peršunov list. Prijatno.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







