Idealna je za sve prilike, od porodičnih okupljanja do slatkih užitaka uz kafu.
Foto: Bakina kuhinjaPredstavljamo vam recept za predivnu pitu sa jabukama, bananama i suvim grožđem, napravljenu sa domaćim korama po receptu baka Jelene Petrović.
Ova pita je savršen spoj sočnog voća i hrskavih kora, koji će vas osvojiti na prvi zalogaj. Priprema domaćih kora je jednostavna, a rezultat je pita koja miriše na dom i ljubav.
Idealna je za sve prilike, od porodičnih okupljanja do slatkih užitaka uz kafu.

Zamesiti testo, glatko, pa neka odmori 15 minuta, a zatim odvojiti loptice, pa ih razviti na veličinu tanjira. Svaku razvijenu koru premazati uljem i stavljati jednu na drugu. Pokriti da odstoji 30 minuta.
Premazati sto malo uljem na kom ćete razvlačiti testo u tanke kore. Testo preklopiti sa četiri strane u pravougaonik i onda svaki taj pravougaonik
Preklopiti sa 4 strane i i ostaviti sa strane. Svaku preklopljenu koru rukama razvući u pravougaonik i staviti rendane jabuke, cimet, suvo grožđe i banane na nju. Uviti i ređati u podmazan pleh.
Premazati uljem i preseći svaku na pola i peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 45-50 minuta. Kada bude ispečeni, posuti prah šećerom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







