Sa tako malo sastojaka za kratko vreme imamo savršen kolač koji nestane za tren
Foto: Youtube printsacreen, Domaći receptiZa ovaj kolač niko neće posumnjati da ne sadrži ni jaja ni mleko ni puter, namirnice za koje većina smatra da moraju biti sastavni deo vrhunske poslastice. Čokoladni kolač, obogaćen aromom pečenog lešnika brzo se sprema i ne zahteva posebno umeće u kuhinji.
Posni kolač sa lešnikom i čokoladom potpuno će vas osvojiti:
I još:
U posudu staviti toplu vodu i šećer pa promešati da se šećer otopi. Dodati pekmez, keks, kakao, ulje, mleveni lešnik pa sve dobro sjedinite. Potom dodajte brašno i sodu bikarbonu i smesu dobro izmešajte, tako da nema grudvica.
Smesu za koru izlijte u pleh veličine 30 x 20 cm i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada je kora gotova, ohladiti je pa je izvaditi iz pleha na tacnu.
Za fil jedinite omeškali margarin sa šećerom u prahu, a potom dodajte keks, lešnik, otopljenu čokoladu i sok. Sve dobro sjedinite i sav fil nanesite na ohlađenu koru.
Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj pa prelijte preko kolača.
Ostavite da se ohladi i uživajte.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







