Lako za pripremu, a preukusno
Foto: Bakina kuhinjaJedna od najjednostavnijih namirnica koja može da se kombinuje gotovo uz sve svakako je tikvica. One se mogu spremiti na mnogo načina. Neki recepti sa tikvicama su zdravi, drugi preukusni, a svima je jedno zajedničko... Brzo i lako se pripremaju.
Danas vam donosimo recept za lagani ručak po receptu baka Jelene Petrović.
Tikvice oguliti i iseći na tanje kolutove, posloliti i ostaviti 15 minuta posoljene da puste vodu, pa ocediti tečnost. U pekač ili tepsiju posuti kačkavalj na dno, pa preko poređati tikvice u jednom sloju. Ostaviti tikvice i za naredne slojeve.
U činiju razbiti jaja, malo umutiti, pa dodati feta sir i izgnječiti ga. Ubaciti jogurt i malo kačkavalja u tu smesu. Sve izjednačiti.
Sipati trećinu nadeva preko tikvica, pa ponovo staviti tikvice, pa nadev sir, pa opet tikvice i sve tako dok imate materijala. Poslednji sloj neka bude nadev ili stavite listove kačkavalja da uhvati lepu koricu.
Peći na 220 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni, oko 45-50 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







