Savršeno hrskave spolja a mekane iznutra
Foto: Baka JelaOvo je fantastičan način da pripremite tikvice, i to bez prženja u dubokom ulju, ističe baka Jela koja je i ovog puta za vas pripremila recept koji će vam postati jedan od omiljenih.
Lepeza tikvice, punjene sočnom šunkaricom i rastopljenim kačkavaljem, pečene u rerni dobijaju savršenu hrskavost spolja i mekoću iznutra.
Jednostavno, a tako ukusno i lagano jelo, idealno je za brzinski ručak ili večeru.

Tikvice oguliti, zatim ih iseći po dužini pa ih odeliti još jednom na pola, vodeći računa o tome da ne uradite to do kraja, kako bi mogle da se napune.
Dobro ih posoliti i ostaviti 30 minuta da odstoje, nakon čega ćete ocediti tečnost. Na foliju staviti brašno a u tanjir umutiti 2-3 jaja.
Tikvice uvaljati u brašno pa je prvo napuniti sa jednom kašikom rendanog kačkavalja pa po list šunkarice, nakon čega ćete ih "provući kroz umućena jaja.
Tikvice ređati u pleh obložen pek papirom i premazati uljem.
Peći na 220 stepeni 45-50 min.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







