Po želji možete da dodate i krompir za kompletan užitak
Iz bakine kuhinje danas stiže fantastičan specijalitet za gurmane - panirane pileće šnicle punjene bogatim kačkavaljem i posute hrskavom suvom slaninicom, a sve to pečeno u rerni.
Zaboravite na masne pržene šnicle, ovaj način pripreme čuva sočnost mesa, a dodatak kačkavalja i slaninice daje im neodoljiv ukus. Jednostavno se priprema, a rezultat je fantastičan obrok idealan za ručak ili večeru.
Po želji možete da dodate i krompir za kompletan užitak. Uživajte u ovom zdravijem, a jednako ukusnom.
par pilećih grudi
2 jaja
100 g kačkavalja
100 ml mleka
malo suvog začina
mleveni biber
4 čena izdrobljenog belog luka
100 g prezli
ulje
50-100 g suve seckane slaninice
Meso iseći na tanje šnicle, staviti između folije, pa polako izlupati glatkom stranom.
U činiju razlupati jaja, pa izmutiti, dodati začin i mleveni biber. Ubaciti rendani kačkavalj i izmešati.
Šniclu prvo provući kroz prezle i utapkati, pa u jaja sa kačkavaljem, zatim ponovo u prezle, pa u jaja.
Pleh obložiti pek papirom i premazati uljem. Ređati panirane šnicle u pleh. Preko rasporediti seckanu slaninicu. Po želju može se ubaciti malo susama radi hrskavosti.
Četkicom svaku šniclu premazati uljem i peći na 200 stepeni oko 45-50 minuta. Pred kraj pokrijte aluminijumskom folijom da vam slaninica ne izgori.
Može se po želji staviti između krompir na kriške.
Uzivajte u ovom sjajnom specijalitetu zdravom, bez prženja u ulju koje nije zdravo za naš organizam.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.