Po želji, smesu možete staviti u frižider na kratko kako bi dobila čvršću teksturu – ili je odmah poslužite
Recept koji potiče iz Mesopotamije smatra se najstarijim zapisanim receptom na svetu, a poslastica o kojoj je reč bila je na meniju pre 4.000 godina.
Ovaj recept sadrži samo dva sastojka, a oba imaju veoma dugu istoriju na Bliskom istoku: urme i pistaći.
Usitnite urme u glatku pastu. Možete koristiti avan i tučak, seckalicu ili ih jednostavno sitno iseckati nožem. Posebno sameljite ili istucite pistaće, prenosi City Magazine.
Pomešajte polovinu mlevenih pistaća sa pastom od urmi i dobro sjedinite, dodajte po potrebi malo vode za glatku smesu.
Oblikujte smesu u male, jednake kuglice (navlažite prste kako bi oblikovanje bilo lakše).
Preostale pistaće rasprostrite po tanjiru ili papiru za pečenje. Uvaljajte svaku kuglicu u pistaće, blago ih pritiskajući sa svih strana kako bi se orašasti plodovi zalepili.
Po želji, smesu možete staviti u frižider na kratko kako bi dobila čvršću teksturu – ili je odmah poslužite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.