Ovome retko ko može odoleti: Tradicionalna bugarska pita - najbolji izbor za doručak

Topli, hrskavi zalogaj!

19.04.2025. 07:45
  • Podeli:
Pita sa sirom-63eb36c96a58a.webp Foto: Pixabay

Bugarska pita se tradicionalno poslužuje topla uz ovčije kiselo mleko. 

Za pripremu ovog specijaliteta potrebno vam je nekoliko sastojaka, ništa previše skupo i komplikovano.

Sastojci

  • dva jajeta
  • dve čaše jogurta
  • 1 čaša ulja 
  • 4 čaše brašna
  • 300 grama kravljeg sira
  • 1 kesica praška za pecivo

 

Priprema:

Umutite jaja, pa im dodajte jogurt i ulje.

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte polovinu u smesu od jaja.

Mešajte varjačom postepeno dodajući ostatak brašna.

Na kraju ubacite mrvljeni kravlji sir, još jednom izmešajte i izručite smesu u podmazan i brašnom posut pleh.

Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, da lepo porumeni.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()