Topli, hrskavi zalogaj!
Foto: PixabayBugarska pita se tradicionalno poslužuje topla uz ovčije kiselo mleko.
Za pripremu ovog specijaliteta potrebno vam je nekoliko sastojaka, ništa previše skupo i komplikovano.
Umutite jaja, pa im dodajte jogurt i ulje.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte polovinu u smesu od jaja.
Mešajte varjačom postepeno dodajući ostatak brašna.
Na kraju ubacite mrvljeni kravlji sir, još jednom izmešajte i izručite smesu u podmazan i brašnom posut pleh.
Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, da lepo porumeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







