Piletina sa četiri vrste sira: Meso se lepi za prste - aromatičan ručak koji svi vole

Kremasta i slasna, prste da poližete.

11.07.2025. 13:09
  • Podeli:
shutterstock_202038562 piletina sa četiri vrste sira kačkavalj-6870dcd9cea12.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za aromatičan ručak, koji svi obožavaju - piletina sa četiri vrste sira.

Potrebno je:

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 200 ml krem pavlake za kuvanje 
  • 180 g kisele pavlake
  • 1 kesica začina piletina sa 4 vrste sira
  • 100 g kačkavalja 

Priprema:

Pileće belo meso isecite  na šnicle i poređajte u vatrostalnu posudu. Kiselu pavlaku na tihoj temperaturi otopite i u nju dodajte neutralnu pavlaku i sjedinite. Sklonite od šporeta i u to dodajte začin za piletinu sa 4 vrste sira i mešajte da se sjedini. Nalijte polovinu pavlake preko mesa, zatim poređajte još jedan red mesa i prelijte ostatkom smese od pavlake. Odozgo narendajte kačkavalj i stavite da se peče na 220 stepeni oko 30 minuta da porumeni. Služite toplo.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()