Pita od jabuka "od tri šolje": Starinski recept koji će vas oduševiti

Lako se pravi, brzo je gotova i vole je baš svi.

27.05.2025. 07:06
  • Podeli:
pita jabuke pixabay-65425c0c88d16.webp Foto: Pixabay

Ako vam se baš jede nešto slatko, a nemate ideju šta da napravite za desert, isprobajte ovu pitu sa jabukama.

Lako se pravi, brzo je gotova i vole je baš svi.

Sastojci:
  • 5 jabuka (začiniti cimetom i sokom od limuna po želji)
  • 1 šoljica šećera
  • 1 šoljica brašna
  • 1 šoljica griza
  • 120 g maslaca
  • 10 g praška za pecivo
  • šolja mleka + 30 g maslaca

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke pa smesu podelite na četiri dela. Jabuke narendajte i podelite na tri dela. Obložite kalup prečnika oko 20 cm papirom za pečenje pa na dno stavite jedan deo suve smese, na to red jabuka pa opet red suve smese i tako dok ne potrošite suvu smesu i jabuke. Na kraju izbodite viljuškom kolač. Maslac otopite u čaši vrelog mleka i prelijte preko kolača.

Pecite 40-50 minuta na 180 stepeni. Na kraju kolač pospite šećerom u prahu i poslužite, prenosi Krstarica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()