Laki recept za koji vam ne treba veliko predznanje u kuhinji
Foto: Bakina kuhinjaPita je tradicionalno slano jelo koje se pravi od gotovih kora, uglavnom svežeg sira, pavlake, jaja, i malo ulja za premazivanje kora. Bakin recept je odličan za sve one koji tek počinju da prave ovakva jela i malo je drugačiji nego standardne pite. Baka Jelena Petrović je ovog vikenda pravila pitu sa pavlakom, dopašće vam se sigurno.
Priprema podrazumeva slaganje kora, premazivanje smesom, stavljanje nadeva od sira između slojeva i zarolavanje u rolnice.
U činiju sipati pavlaku, dodati jaja, prašak za pecivo i sve izjednačiti.
Može se dodati i malo jogurta ako vam je veća tepsija. Dve tanke kore staviti jedu do druge, premazati uljem i premazati celu nadevom.
Polako uviti koru formirajući malu tanku rolnicu. Uviti u krug i staviti na sredinu.
Sledeću uvijenu rolnicu nastaviti i uvijati u krug dok ne popunite tepsiju. Ostatak nadeva preliti preko pite.
Peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







