Sočan i kremast
Foto: Bakina kuhinjaBaka Jela kaže da je ovo pravi domaći kolač za sve generacije. Kombinacija sočnih jabuka, mirisnog cimeta i kremastog fila (vi stavljate puding od jagoda, može i čokolada po želji) ostaviće sve bez reči.
U njemu se krije jedna tajna mekoća zbog koje se doslovno topi u ustima. Evo kako da od samo jedne jabuke napravite kolač sa dva reda testa, i to bez mnogo muke.
Idealan je uz popodnevnu kafu.
Za testo:

za fil
Najpre se umute jaja, šećer pa se dodaje jogurt, brašno i prašak za pecivo da se dobije kompaktno testo.
Potom se u testo dodaje jedna oljušćena jabuka isečena na kockice i posuta cimetom, pa se sve lepo izmeša.
Skuvajte puding od jagoda u mleku po uputstvu. Puding zasladite po želji (dodajte jednu, dve ili tri kašike šećera). U topli puding dodajte sto grama suvoga grožđa i komadić putera, pa sve dobro izmešajte i malo prohladite.

Pleh prečnika 24 cm se premažite puterom ili se obložite papirom.
Sipajte jedan red (pola) testa sa jabukama, pa preko njega rasporedite prohlađeni puding od jagoda.
Odozgo ravnomerno rasporedite drugi deo testa sa jabukama.
Peče se na 200 stepeni oko 50 minuta. Pred kraj pečenja pokrijte kolač da ne zagori.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







