Posna Doboš torta: Čuvena poslastica dostojna kraljevske trpeze

Recept bez mane

10.12.2024. 14:10
  • Podeli:
shutterstock, doboš torta-67581471916d0.webp Foto: Shutterstock

Nimalo ne zaostaje za originalnom verzijom Doboš torte, a savršena za slavsku trpezu.

Potrebno je:

Za kore:

  • 150 g šećera u prahu
  • 250 g brašna
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 3 šoljice meda
  • 3 šoljice kisele vode

Za fil:

  • 200 g kristal-šećera
  • 250 g mlevenih oraha
  • 3 štangle rastopljene čokolade
  • 1 kesica vanilin šećera

Za roze fondan:

  • 200 g šećera u prahu
  • ekstrat od maline

Priprema:

Za kore stavite u posudu sve sastojke za kore. Promešajte dobro, pa ispecite tri kore. Za fil ušpinujte kristal-šećer sa vodom pa dodajte mlevene orahe, rastopljenu čokoladu i kesicu vanilin šećera. Onda sve to dobro promešajte i prohladite. Za fondan šećer u prahu umutite sa pola čaše vruće vode, pa dodajte nekoliko kapi ekstrakta od maline. 

Od sastojaka za koru ispecite tri kore. Onda ih premažite filom. Na kraju filovanu tortu premažite fondanom.

 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()