Idealna za vreme posta
Foto: Bakina kuhinjaOvaj sočni desert je prava riznica ukusa. Priča o hrskavoj kori, kremastom grizu i mirisu suvih šljiva donosi toplinu koju ćete obožavati.
Za fil:
Ostalo:

Griz, vanilin šećer i šećer po želji sipajte u šerpu. Pržite smesu na šporetu bez ulja dok griz ne dobije krem boju. Polako dodajte vodu uz neprestano mešanje dok ne dobijete gust kačamak. Pecite oko pet do šest minuta.
Dodajte sto grama suvog grožđa, pa još malo pržite dodavajući vodu. Kada je smesa postala kao gust kačamak, isitnite je varjačom.
Spojite dve kore i svaku premažite sa malo ulja. Na drugu koru rasporedite dve pune kašike pripremljenog griza. Svuda po grizu pobacajte po malo pekmeza od šljiva. Uvijte rolnice i ređajte u podmazan pleh. Rolnice zasecite na manje rolate, premažite uljem i pecite četrdeset minuta na dvesta stepeni C.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.






