Posna torta koja osvaja na prvi zalogaj: "Beli anđeo" bez pečenja će vas oboriti sa nogu

Pravi se brzo i jednostavno

19.12.2025. 11:11
  • Podeli:
Youtube printscreen, Domaći recepti Beli anđeo torta-69451f8169e7a.webp Foto: Youtube printscreen, Domaći recepti

Za proslavu slave možete pripremiti jednostavnu, posnu tortu bez pečenja koja izgleda veoma svečano - "Beli anđeo".

Pravi se brzo, bez komplikacija, a njen lagan i kremast ukus oduševljava već pri prvom zalogaju.

Ova poslastica je savršen izbor za slavsku trpezu jer ne zahteva rernu, a uvek izgleda bogato i elegantno.

Potrebni sastojci:

  • 1 pakovanje rozen kora
  • 1 l biljnog mleka (sojino ili bademovo)
  • 3 pudinga od vanile
  • 200 g posne bele čokolade
  • 250 g posnog margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g mlevenih pečenih badema (mogu se koristiti i orasi ili lešnici)
  • 800 ml biljne slatke pavlake

Priprema:

U manjoj količini hladnog biljnog mleka razmutite puding. Ostatak mleka zagrejte do vrenja, pa uz stalno mešanje dodajte puding.

Kuvajte kratko, dok ne dobijete gust i gladak krem. Sklonite sa šporeta i umešajte izlomljenu belu čokoladu dok se potpuno ne otopi. Ostavite da se ohladi.

Margarin umutite sa šećerom u prahu dok ne postane penast i svetao. Dodajte mlevene bademe i kratko sjedinite. Zatim ovu smesu pažljivo pomešajte sa ohlađenim puding kremom.

Biljnu slatku pavlaku umutite u čvrst, ali lagan šlag.

Na poslužavnik stavite prvu rozen koru, premažite je vanila filom, pa dodajte tanak sloj šlaga. Pokrijte drugom korom i nastavite sa slaganjem dok ne utrošite sav materijal.

Na kraju tortu obilno premažite šlagom sa svih strana.

Tortu ostavite u frižideru preko noći kako bi kore omekšale, a ukusi se lepo sjedinili. Dobićete nežnu, laganu i vrlo ukusnu posnu tortu, prenosi Informer.

Mali savet:

Za dodatnu mekoću, rozen kore možete blago premazati biljnim mlekom pre nego što nanesete fil.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()