Posne lepinjice iz tiganja: Gotove za tren oka, a mirisom vraćaju u detinjstvo

Nećete moći da im odolite

08.12.2025. 18:58
  • Podeli:
profimedia-0864273063 namaz od maslina masline humus-687ccea4319b6.webp Foto: Profimedia

U vreme posta napravite ove lepinjice koje će biti savršen prilog uz jelo, a možete im dodati i neki namaz.

Posne lepinjice koje se pripremaju za tili čas, zvuči malo nemoguće, ali ako sledite ovaj recept, zasigurno ćete uživati u hrskavom i istovremeno mekanom hlebu.

Zanimljivo je i da se ove lepinjice spremaju u tiganju, pa vam neće trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana.

Sastojci:

  • Brašno (1/2 kg)
  • Prašak za pecivo (1 kesica/1 kašičica)
  • So (1 kašičica)
  • Hladna voda (oko jedne šolje, dodavati po potrebi)
  • Ulje (3 kašike + malo za tiganj)

Priprema:

Najpre zamesite testo tako što ćete pomešati brašno, prašak za pecivo i so, a potom dodajte ulje i vodu, pa mesite dok ne bude glatko.

Testo neka odmara 15 do 20 minuta, pa ga podelite na manje loptice.

Za to vreme zagrejte tiganj, pa stavite jednu lepinjicu i poklopite. Pecite oko dva minuta, pa okrenite i ponavljajte postupak sve dok imate testa.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()