Posne punjene tikvice sa paradajzom iz rerne: Sočno jelo koje greje dušu i telo

Obožavaćete ga

03.04.2025. 16:13
  • Podeli:
pohovane tikvice pixabay-674c8496d42c4.webp Foto: Pixabay

Toliko su ukusne da ćete da zaboravite da nedostaje meso - punjene tikvice sa paradajzom.

Potrebno je:

  • 1 kg tikvica
  • 4-5 komada čeri paradajza
  • 3 supene kašike pirinča
  • 1/2 litre paradajz soka
  • mirođija
  • so
  • biber
  • 1 glavica crnog luka

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite, oljuštitte i izdubite tkvice. Na malo ulja prodinstajte crni luk, pa dodajte sitno sečeni čeri paradajz, unutrašnjost tikvica i dobro oprani pirinač. Nakon što pirinač omekša, dodajte začine. Napunite tikvice pripremljenom smesom. Poređajte u vatrostalnu činiju, pa prelijte paradajz sokom, a onda i čašom vode. Pecite punjene tikvice 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()