Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima!
Foto: Bakina kuhinjaPredstavljamo vam recept za posne sarmice od mladog zelja koje će vas oduševiti. Ako tražite ukusan i zdrav posni ručak, ovo je pravi recept za vas.
Sarmice su pune ukusnog nadeva od pirinča, povrća i preliva koji im daje poseban šmek. Priprema je jednostavna, a rezultat je obrok koji će vas oduševiti.
Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima!
Na ulju propržiti seckan beli i crni luk. Dodati rendanu šargarepu. Skuvati pirinač (ne sasvim), pa procediti i ubaciti. Dodati suvi začin, biber i mlevenu papriku. Sve izjednačiti.
Listovima zelja skinuti malo zadebljane drške, oprati pa potopiti u vrelu vodu.
Kad smo spremili nadev, izvaditi listove iz vrele vode i pustiti ih kroz hladnu vodu i ocediti. Staviti raširen list na dasku, pa na širi deo staviti kašiku nadeva, presaviti ivice malo i uviti u sarmicu.
Ređati u podmazan pleh. Premazati uljem i preliti paradajzom i peći na 210 stepeni 30-40 minuta. U manji sud izgnječiti 3 čena belog luka, dodati kašiku ulja i kašiku vode. Preliti sarmice i ostaviti da malo upiju preliv.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







