Sam se kuva
Foto: Bakina kuhinjaDa li ste spremni za sočan i topao ručak, idealan za ove hladne dane? Ovo je pravi, domaći đuveč, pun najfinijeg povrća pečenog u rerni. Tajna baka Jelinog đuveča je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću.
Ne brinite, samo malo pirinča je tu da poveže sve, a beli luk mu daje onaj pravi, mirisni šmek. Brzo se sprema, a dok se krčka u rerni, cela kuća miriše. Ovo je ručak koji će vas zasititi ali i obradovati.
Mere - lonče od 200 ml

U veću posudu staviti malo ulja. Kratko propržiti sitno seckani crni luk, papriku i šargarepu. Dodati grašak, kukuruz šećerac i sitno seckani krompir. Posuti suvim začinom i promešati.
Dodati jednu kašičicu šećera i pola šoljice pirinča. Dobro promešati da se pirinač obloži. Sipati paradajz sos (ili pelat), a zatim dodati krupno seckani sveži paradajz i malo vode. Ubaciti nekoliko celih, neoljuštenih čenova belog luka.
Sve prebaciti u vatrostalnu posudu ili pleh. Staviti foliju i peći na 200°C dok povrće ne omekša. Foliju skinuti pred kraj da uhvati laganu koricu. Kada je đuveč gotov, posuti ga sveže seckanim peršunovim listom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







