Od sada ćete je samo ovako pripremati
Foto: Bakina kuhinjaZa vreme posta mnoge domaćice se odlučuju da za glavne obroke prave ribu na razne načine.
Kako biste uživali u svojoj omiljenoj ribi, bez mnogo haosa i mirisa, donosimo vam recept za ribu sa povrćem u rerni po receptu baka Jelene Petrović.
Ribu posoliti, pobiberiti, iseći beli luk, pa utapkati u ribu i ostaviti malo da odstoji.
Za to vreme propržite crni luk isečen na rebarca, svežu papriku i šargarepu. Dodajte grašak, pirinač i stavite suvi začin i slatku mlevenu papriku. Sve ujednačite i izdinstajte.
Smesu sipajte zatim u pekač za đuveč, nasecite paradajz i poređajte preko povrća. Ubacite i krišku limuna. Preko toga poređajte ribu sa belim lukom. Pospite malo ulja odozgo, poklopite i pecite u zagrejanoj rerni oko 50 minuta na 220 stepeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







