Po bakinom receptu je najukusniji
Foto: Bakina kuhinjaOvaj bogati i hranjivi posni grašak je savršen za hladne dane. Praziluk, slatka šargarepa, začin, kao i sočna paprika stvaraju neodoljiv kontrast ovom divnom jelu. Poslužite ga kao samostalno jelo ili kao prilog uz pečeni krumpir.

Na ulju propržiti seckan praziluk, na krugove šargarepu, secenu papriku i sve to izdinstati.
Dodati grašak i na kockice krompir. Naliti vode i kuvati oko pola sata da malo voda ispari i povrće se skuva.
Ubaciti malo mlevene paprike i suvog začina. Neka vri još dva minuta, pa dodati seckan peršun. Isključiti i ručak je gotov.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







