Posni specijalitet iz bakine kuhinje: Đuveč iz rerne - poslužen uz ribu

Spoj koji daje savršen ručak

17.03.2025. 10:37
  • Podeli:
bakina kujhinja đuveč-67d7f142e74e8.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo posni specijalitet - đuveč iz rerne sa ribom.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza mladog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira na kockice
  • 1 koren celera
  • 3 paprike iz zamrzivača ili sveže
  • 1 paradajz
  • 200 gr šampinjona
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • 4 pune kašike pirinča
  • suvi začin
  • ml biber
  • ulje
Foto: Bakina kuhinja

Prilog:

  • riba po želji

Priprema:

Luk iseći krupnije, kao i papriku i šargarepu na kolutove pa propžiti da omekne. Dodati celer na kocke, krompir na kocke, kao i šampinjone cele. Potom izdinstati.

Dodati opran pirinač, kuvan paradajz, pa kad sve omekne dodati začin, mleveni biber.

Staviti na đuveč i u rernu na 220 stepeni C 30-40 minuta. Đuveču uvek ostavite malo tečnosti. Supica i salata čine ovaj ručak kompletan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()