Pravi domaćinski recept: Ovakvoj piti sa sirom nećete odoleti

Jedite dok je vruća uz jogurt

Autor: Web UNA TV
14.12.2024. 09:36
  • Podeli:
pita sa sirom bakina kuhinja-675d4254a769b.webp Foto: Bakina kuhinja

U svakoj kući je važno da postoji dobar recept za pitu sa sirom. Najbolje je kada taj recept imate od vaših mama i baka, ali ako kod vas nije taj slučaj, mi vam donosimo spas. 

Donosimo vam recept za pitu sa sirom pravo iz kuhinje baka Jelene Petrović, pravi domaćinski. 

Potrebno je:

  • tanke kore
  • 300 g sira
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • 5 malih kašika brašna
  • 50 ml ulja
  • 1/2 suvog kvasca

Priprema:

Sir izdrobite na krupnije komade. U činiju razbijte jaja, a kvasac sipajte u malo toplog mleka i dodajte mu malo šećera. U jaja dodajte ulje, jogurt, kiselu vodu, brašno i nadošli kvasac. Sve žicom izjednačite. 

Raširite koru, pa je premažite uljem, a onda odozgo stavite još tri kore koje su premazane smesom. Preklopite korom, savijte krajeve i uvijte u rolat.

Ređajte rolate u podmazan pleh. Premažite rolaze ostatkom nadeva ili žumancem.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 50 minuta, da bi se što lepše ispekla pita. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()