Cela kuća će zamirisati
Foto: Bakina kuhinjaBaka je spremila najsočniju punjenu papriku do sada. Nije to obična punjena paprika, već prelivena punjena paprika sa posebnim, kremastim sosom koji joj daje neverovatnu sočnost i punoću ukusa. Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak. U video možete pogledati i tehniku za savršeno punjenje, a ceo proces je jednostavan i lak.

Papriku oprati i izvaditi drškice sa semenkama. Luk iseći, malo propržiti na ulju, dodati rendanu šargarepu, pa kad se malo proprži, dodati u mleveno meso i sve rukama dobro izmešati, zatim dodati beli luk, so, biber, alevu papriku i opran pirinač. Sve rukama dobro izmešati.
Puniti nadevom paprike i zatvarati kolutovima paradajza.
Papriku ređati u tepsiju i sipati vodu i malo ulja, poklopiti folijom i staviti u rernu na 220 stepeni C oko 45-50 minuta.
U pola pečenja otklopiti pa dodati 300 ml vode u koji ste dodali kašiku brašna i jednu kašičicu mlevene paprike i malo suvog začin.
Sipati u rerni preko njih da se paprike zapeku još 15 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







