Preukusna pastrmka iz rerne: Odličan izbor za Svetog Luku

Gosti će biti oduševljeni

30.10.2025. 13:47
  • Podeli:
pastrmka, riba pixabay-647efb16acc57.webp Foto: Pixabay

Pastrmka iz rerne koja se sprema brzo i lako je izbor mnogih domaćica za posnu slavu, a ukusom osvaja i najzahtevnije gurmane.

Sezona slava je uveliko u toku, a kako ove godine Sveti Luka pada u petak, mnogi pripremaju posnu trpezu. Ukoliko nemate ideju šta da spremite donosimo fantastičan recept za pastrmku iz rerne, koja se sprema za pola sata.

Sastojci:

  • 4 očišćene pastrmke
  • 2 limuna
    3 čena sitno isečena belog luka
  • 1/2 veze sitno isečenog peršuna
  • belo vino
  • morska so
  • maslinovo ulje

Priprema:

Rernu zagrejati na 200 stepeni Celzijusa.

Napraviti marinadu od vina, limunovog soka, morske soli, peršuna i maslinovog ulja.

Limun oprati i iseći na kolutove.

Ribe oprati, posušiti i premazati ih spolja i iznutra pripremljenom marinadom.

Pekač obložiti papirom za pečenje, poprskati maslinovim uljem, položiti ribe, rasporediti kolutove limuna i peći 20-25 minuta u zagrejanoj pećnici.

Poslužiti uz bareni krompir sa blitvom.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()