Gosti će biti oduševljeni
Foto: PixabayPastrmka iz rerne koja se sprema brzo i lako je izbor mnogih domaćica za posnu slavu, a ukusom osvaja i najzahtevnije gurmane.
Sezona slava je uveliko u toku, a kako ove godine Sveti Luka pada u petak, mnogi pripremaju posnu trpezu. Ukoliko nemate ideju šta da spremite donosimo fantastičan recept za pastrmku iz rerne, koja se sprema za pola sata.

Rernu zagrejati na 200 stepeni Celzijusa.
Napraviti marinadu od vina, limunovog soka, morske soli, peršuna i maslinovog ulja.
Limun oprati i iseći na kolutove.
Ribe oprati, posušiti i premazati ih spolja i iznutra pripremljenom marinadom.
Pekač obložiti papirom za pečenje, poprskati maslinovim uljem, položiti ribe, rasporediti kolutove limuna i peći 20-25 minuta u zagrejanoj pećnici.
Poslužiti uz bareni krompir sa blitvom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







