Punoća ukusa: Kako da pripremite najukusniji grašak iz smrznute kesice

I smrznuti grašak može da bude jednako ukusan kao svež, ali uz ovih nekoliko jednostavnih koraka to ćete sada naučiti

10.02.2025. 15:59
  • Podeli:
grasak pixabay-678fb06576a09.webp Foto: Pixabay

Smrznuti grašak smo pripremali tako što ga iz kesice ubacimo u ključalu vodu. Neretko se desi da bude kašast i bezukusan, a mi zažalimo što smo ga uopšte i pravili. Ispravan način da dobijete najukusniji grašak postoji, i vrlo je jednostavan.

Savet za najbolji grašak po koracima:

1. Prvo ispraznite kesicu smrznutog graška u šerpu.

2. Na vrh dodajte šest kašika putera, beli luk i malo šećera.

3. Dinstajte na srednjoj vatri dok se puter ne otopi i grašak ne skuva.

4. Posolite i pobiberite, pa servirajte. 

Dodatni saveti za kuvanje graška, kukuruza i drugog smrznutog povrća:

1. Nikada nemojte da dozvolite da vam povrće proključa.

2. Dodajte malo šećera u grašak ili kukuruz. Poboljšaće prirodnu slatkoću ovog povrća.

3. Nemojte dodavati so pri serviranja, jer može da dovede do dehidriranja povrća.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()