Jednostavnije je nego što izgleda
Foto: PixabayOvo je najjednostavniji recept za gumene bombone koji ćete naći, savršen za početnike, koristi samo tri glavna sastojka (voćni sok, želatin i med) i minimalnu opremu.
Želite zdrave gumene bombone bez puno muke? Ovo je pravi recept za vas. Deca će ga sigurno obožavati, a mogu vam pomagati i prilikom pripreme.
U mali lonac sipajte voćni sok. Preko soka ravnomerno pospite želatin u prahu.
Kratko promešajte žicom da se želatin malo navlaži. Ostavite smesu da stoji oko 5 minuta, dok želatin nabubri, jer će se lakše rastopiti.
Lonac stavite na nisku vatru. Polako zagrevajte smesu uz stalno mešanje žicom. Ključno je da se želatin potpuno rastopi i da smesa postane glatka i tečna. Ne dozvolite da proključa! To obično traje 2 do 3 minuta.
Kada se želatin rastopi, skinite lonac sa vatre. Sada umešajte med ili javorov sirup (ako koristite). Probajte i dodajte još ako želite slađe.

Odmah, dok je smesa još tečna, pažljivo je sipajte u silikonske kalupe. Ako koristite posudu, jednostavno sipajte celu smesu u nju.
Stavite kalupe u frižider na najmanje 30 do 60 minuta, ili dok se bombone potpuno ne stegnu.
Kada su čvrste, pažljivo ih izvadite iz silikonskih kalupa. Ako ste koristili posudu, izvadite celu ploču i isecite je na kockice ili željene oblike.
Čuvajte gumene bombone u zatvorenoj posudi u frižideru do nedelju dana.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







