Idealno jelo "na kašiku"
Foto: Bakina kuhinjaDanas vam iz bakinog kuvara donosimo recept za posni grašak. Za sve one koji poste, ali i za one kojima meso nije neophodno u jelu.
Uz uputstvo baka Jelene Petrović i njene kulinarske savete napravićete čorbast grašak, baš kao onaj mamin i bakin koji pamtite.
Sjajan spoj povrća u šerpi, odlično jelo što se kaže - "na kašiku".
Na ulju propržiti luk, šargarepu i papriku. Kad omekšaju, dodati krompir i grašak i naliti vodu da ogrezne povrće.
Posle 30 minuta dodati kukuruzni skrob razmućen sa malo vode.
Dodati slatku mlevenu papriku, suvi začin i malo peršunovog lista.
Ostaviti da se kuva na umerenoj temeperaturi još nekih desetak minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







