Recept za one koji poste, ali i one kojima meso nije najbitnije: Čorbasti grašak po receptu baka Jele

Idealno jelo "na kašiku"

Autor: Web UNA TV
01.07.2025. 09:12
  • Podeli:
grasak bakina kuhinja-68638a2ec3968.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakinog kuvara donosimo recept za posni grašak. Za sve one koji poste, ali i za one kojima meso nije neophodno u jelu. 

Uz uputstvo baka Jelene Petrović i njene kulinarske savete napravićete čorbast grašak, baš kao onaj mamin i bakin koji pamtite. 

Sjajan spoj povrća u šerpi, odlično jelo što se kaže - "na kašiku". 

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 zelena paprika
  • 1 krompir
  • 400 g graška
  • ulje 
  • suvi začin
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica kukuruznog skroba ili gustina
  • peršunov list

 

Priprema:

Na ulju propržiti luk, šargarepu i papriku. Kad omekšaju, dodati krompir i grašak i naliti vodu da ogrezne povrće. 

Posle 30 minuta dodati kukuruzni skrob razmućen sa malo vode.

Dodati slatku mlevenu papriku, suvi začin i malo peršunovog lista.

Ostaviti da se kuva na umerenoj temeperaturi još nekih desetak minuta. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()