Možete jesti svoju omiljenu poslasticu i tokom posta
Foto: ShutterstockPosni čupavci su neodoljiva poslastica svim generacijama, a jednostavna priprema je dodatan plus za domaćice.
Sitni kolači su mnogima omiljeni i predstavljaju pravi užitak. Ukoliko volite kokos, sigurno će vam posni čupavci dobro doći u danima posta da se zasladite.

U jednoj vangli pomešajte brašno i prašak za pecivo i dodajte šećer. Pomešajte ulje i vodu i to dodajte brašnu i šećeru. Umutite testo mikserom i sipajte u podmazan pleh.
Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. Testo je gotovo kada blago porumeni.
Kakao i 150 g šećera razmutite u 1dl vode i to postepeno zagrevajte u šerpici. Kada se skroz istopi, dodajte čokoladu i margarin i mešajte dok se ne sjedini. Kada se testo ohladi, isecite ga na kockice, umačite u mlaku glazuru i uvaljajte u kokos.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







